Trait pour Trait

Les Traits d’Isa: Tekeningen

“Mijn passie voor trekpaarden uitdrukken met mijn potloden en vooral deze delen met anderen….
Een gebogen hoofd gedurende de inspanning, een zacht blik waar licht verspiegelt, alles is onderwerp om te tekenen.”

cover-crayon

Men zegt vaak dat mijn tekeningen in beweging zijn, dat ze niet stijf zijn. Het is waar dat ik graag paarden in aktie tekent. Ik geef ook veek aandacht aan de ogen. Wanner ik een paard te gemoet komt is het altijd eerst naar de ogen dat ik kijk. Men kan er zoveel in zien. Grote rustige en diep ogen die u overal volgen zonde iets te vragen.

Na deze techniek loopt mijn hand op het papier en teken ik de vormen door een spel van schaduwe en licht. Het model verschijnt en het paard kom te voeren op het papier.

Mijn tekeningen zijn gemaakt volgens foto’s gehoogst gedurende wandelingen en bezoeken op trekpaardenmanifestaties en werfen. Ik gebruik verschillende middelen:grafiet en kleurpotloden, chinese inkt en acrylverf.